Free horse style akadémia

A természetes lókiképzés magasiskolája

A Free Horse Style Akadémia a módszer mesterkurzusa. A képzés napi gyakorlatai során, a szabad munkát helyezve fókuszba mélyítheted el tudásodat a lóval közösen, a gyakorlati feladatsorokat alkalmazva, egyre növekvő számú és változatos környezeti adottságok között, Dunabogdányban. Nagy hangsúlyt kap a ló lefinomítása és megtanulhatod alkalmazni azokat a lazító és hajlító gyakorlatokat, melyek segítségével maximális együttműködés érhető el ló és lovas között.

Az Akadémiai szintek előfeltétele az Alapképzés három moduljának elvégzése, melyek során megismerheted a Free Horse Style szemléletet és gondolatiságot, valamint elsajátíthatod a biztonságos, stabil ülés alapjait. A mesterkurzus anyaga az Alapképzéshez hasonlóan strukturált, öt modulból áll.


A modulok elvégzése nagyban függ az egyéni tudástól és tapasztalattól, ezért a szükséges idő meghatározása is egyénenként változó. További információért keress minket bizalommal!

1. mentális tréning

A hétköznapi munka során a lovakat rengeteg különböző inger éri, melyek gyakran frusztrációt okozhatnak. A mentális tréning foglalkozásain azt gyakoroljuk, hogy az elméleti modul ismereteit alkalmazva hogyan oldhatjuk fel a gyakorlatban, valós helyzetekben ezeket a frusztrációkat. A képzés keretén belül tanult technikákkal a lovakat hozzászoktathatjuk bármilyen, számukra félelmetesnek tűnő helyhez, eszközhöz vagy történéshez, mint egy vasúti átjáró, lószállító, vagy a többi lótól való eltávolodás.


Ár: 20.000 Ft / nap / fő

2. lovardai munka

A lovardai munka főbb témaköreit a hosszhajlítások, oldaljárások, illetve egyéb, síkgimnasztikai gyakorlatok alkotják, melyek során az egyik legfontosabb cél a lovak ellazítása, valamint testük tornáztatása. Másik célunk a lovakkal való kommunikáció tökéletesítése és felszereléstől való függetlenítése.


Ár: 20.000 Ft / nap / fő

3. Cross tréning / terepmunka

A Free Horse Style-nál úgy gondoljuk, egy jól képzett ló nem csak a lovardában, hanem terepen is, sőt, bármilyen körülmények között együttműködő és könnyen kezelhető kell, hogy legyen. Ebben a modulban kilépsz velünk a lovardai környezetből és a tréningezést terepen, illetve különböző helyszíneken folytatod. Eközben fontos feladatod lesz egyrészt a ló új ingerekhez való hozzászoktatása, másrészt a terep adta helyzetek megoldása.


Ár: 20.000 Ft / nap / fő

4. szabad munka

A Free Horse Style-nál nem követelmény, hogy eszközök nélkül dolgozzunk a lóval, hiszen a finom és precíz kommunikáció, a lóval való partnerség felszerelést használva is megvalósítható. Akiket azonban érdekel ez a terület, a szabad munka modul segítségével tovább képezhetik magukat ebbe az irányba. Itt a lovakkal történő, felszerelés nélküli munka áll a fókuszban, melyet egyéni érdeklődésed függvényében tanulhatsz. Ezeket végezheted földről és lóhátról egyaránt, illetve - a gyakorlatok előrehaladtával - akár több lóval is egyszerre. A gyakorlást először kisebb, zárt helyen, majd egyre nagyobb területen, végül bekerítetlen terepen végezzük.


Ár: 20.000 Ft / nap / fő

5. lókiképzés

Ennek a modulnak a során megtanulhatod, hogy a Free Horse Style gyakorlatait illetve elveit hogyan tanítsd és alkalmazd különböző karakterű, képzettségű és korú lovaknál. A modul anyaga felkészít arra, hogy a rendszert ne csak egy erre kiképzett lovon, hanem a saját lovadon, vagy akár egy teljesen képzetlen csikón, később akár elrontott lovon is tudd alkalmazni.


Ár: 20.000 Ft / nap / fő

A modulok további képzési egységekre tagolódnak. Az iskolai gyakorlattal összevetve a modulokat, mint tantárgyakat, a képzési egységeket pedig, mint egy adott tantárgy kisebb egységeit, más szóval fejezeteit képzelhetjük el.

Ha kevésbé kötött formában szeretnéd elsajátítani a FHS módszert, jelentkezz Egyéni oktatásra, ahol mindenben Hozzád alkalmazkodunk.

Ha már elvégezted az Alapképzést és komolyabban is szeretnél foglalkozni a Free Horse Style módszerrel, jelentkezz Akadémiai moduljainkra az alábbi adatok megadásával: